16 Aralık 2022

DUYURU - 168

 

DUYURU – 168

 

eliz edebiyat dergisinin Aralık 2022, 168. sayısı çıktı.

14. yılında 12. kez okurlarına merhaba diyen eliz edebiyat dergisi,

bu yılı tamamlarken, tüm insanlığa, sağlıklı, huzurlu ve umutlu günler dilemektedir.

 

Sevgili şairler, yazarlar, okurlar!

Yıllardır, edebiyat uğruna emek, zaman ve imkân değerlendiren eliz edebiyat dergisi, abonelerin, okurların desteğiyle varlığını sürdürmektedir.

İlginizi, katkınızı ve dayanışma gayretlerinizin sürmesini bekliyoruz...

Derginin 168. sayısı, önceki aylarda olduğu gibi abonelerin ve talep edenlerin adresine gönderilecektir.

İyi okumalar diliyoruz!

 

NOT:

eliz edebiyat Aralık 2022, 168. sayısı kapak ve künye görseli ektedir.

 

Katkıda bulunan imzaların alfabetik soyadı sıralaması ön kapaktadır.

 

Yasal künye bilgileri ve iletişim adresleri arka kapak içinde beyan edilmiştir.

 

Sevgiyle, saygıyla duyururuz...

 

eliz edebiyat dergisi

yayın kurulu adına

hilmi haşal

 

2023 Yılı İçin Ek NOT:

eliz edebiyat dergisi, ticari bir yayın değildir!

Toplu Dağıtımı Yapılmaz! Bayilerde, AVM’lerde, Kitapçılarda satışı yoktur.

Abonelerin katkısı, yönetimin kişisel çabaları ile yayınını sürdürmektedir.

Dergiye ulaşmak, edinmek, desteklemek için en kolay ve doğru yol, abone olmaktır.

 

Okuyarak, yazarak ve duyurup tanıtarak yolculuğumuza eşlik edebilirsiniz!

İlginiz, desteğiniz önemlidir! Şimdiden teşekkür ederiz.

 

ABONE OLMAK VEYA EDİNMEK İÇİN:

PTT şubeleri veya PTT matiklerden:

Hilmi Haşal - Posta Çeki Hesap No. 00 58 48 93

PTTbank İBAN: TR73 0080 7008 8130 0584  8930 01

 

veya

Vakıflar Bankası

Hilmi Haşal - İBAN: TR25 0001 5001 5800 2355 3231 31

Hesabına, abone / katkı bedelini yatırıp destek olabilirsiniz...

Yıllık abone ederi (12 sayı):

Yurtiçi: 300.00  (Üç Yüz) TL

Yurtdışı: 50.00 (Elli) EURO

Tek sayı istekler: 30.00 TL karşılığı (taahhütlü posta veya PTT kargo ile gönderilir)

 

eliz edebiyat - sayı: 168


 

7 Kasım 2022

eliz edebiyat DERGİSİ’nin 167. SAYISI ÇIKTI!

 eliz edebiyat DERGİSİ’nin 167. SAYISI ÇIKTI!

 

2022 KASIM SAYISI İLE

eliz edebiyat  DERGİSİ, 14. YILININ 11. AYINA GİRDİ!

Kasım 2022, 167. sayısı ile edebiyatseverlere seslenen eliz edebiyat dergisi, şiir-öykü-deneme, günlük ve çeviri türlerinde yeni ürünler sunmayı sürdürüyor. Başlangıçtan itibaren, yeni imzaları, yeni şiirleri, öyküleri, denemeleri ve çevirileri okurla buluşturmayı ilke edinmiş bir ‘yerel süreli yayın’dır... O bağlamda, eliz edebiyat dergisi, Kasım 2022, 167. sayısı ile yine dopdolu ve yine özgündür, gelecekçidir…

 Şimdiden sonraya, estetik (incelikli) izler ekmeli diyerek, toplumsal, ekonomik zorluklara direnen eliz edebiyat dergisi, yayın yolculuğunu kararlılıkla sürdürmektedir... Tüm “suskunluk suikastlarına”, yok sayılmalara benzer olumsuzluklara ve karamsarlıklara rağmen, direnmeyi hayat ilkesi saymaktadır. İçeriğindeki ürünlerle birlikte, sağlık, huzur ve umut dilekleri taşıyan yeni sayısı, edebiyat çevrelerinin, okurların ilgisini beklemektedir. Temel davetini; “Okumak iyi gelir!” savsözünü unutmadan… Hayatın güzelliklerini paylaşmanın, umudu çoğaltmanın, sanatla anlama bürüneceğini not etmektedir. Her soruna karşı(n) sanatla ama öncelikle ilerici, üretici ve aydınlanmacı sanatla savunma yapılacağını vurgulamaktadır.

Her edebiyat sanat yayını, aboneleri ve okurları, şairleri ve yazarları ile var olur... Dünyanın gözünde, yaşam uğruna dayanışma, paylaşma ve direnme belgesi, gönüllü emek meyvesidir dergiler. Bu anlayış ve sorumlulukla yeni sayılara doğru ilerlemektedir eliz edebiyat… Bugün, edebiyatseverlerin ilgi ve desteği sayesinde 167.’e ulaştı... Her ayın ilk haftasında çıkan dergi, 14. Yılında da, yazardan okura elçilik görevini sürdürmektedir. 

Kasım 2022, 167. sayı için emek ve ürün vermiş imzalar şunlardır (alfabetik soyadı sırasıyla):

Ezgi Fatma AÇIKGÖZ / Gülçin Yağmur AKBULUT / Heybet AKDOĞAN / Muhsine ARDA / Cansu AYDIN / Mücahit AYGÖREN / Onur BELLİ  /Tahir Musa CEYLAN / Turgay ÇİTÇİ / Filiz KALKIŞIM ÇOLAK / Hacer DİKDURAN / Mustafa Tuğrul EDİS / Kaan EMİNOĞLU / Ceyhun ERİM / M. Furkan GÜLNAR / Şenol GÜREL / Hilmi HAŞAL / Önder KAYA / Josef KILÇIKSIZ / Turgut KIZILDAĞ / Bedriye KORKANKORKMAZ / Hülya KÖKSAL / Nedime KÖŞGEROĞLU / Yorgos MOLESKIS / Neşe YAŞIN / Mete ÖZYILMAZ / Samim SADIK / Halûk  CENGİZ / Canan GÜRTUNCA SANLI / Özlem SAT / Ertan ŞAHİN  / Mehmet TEKTEMUR / Gönül TOKAYEVA / Salih SEZEN / Özge SÖNMEZ / Ertan ŞAHİN  / Yunus YAŞAR / Rıdvan YILDIZ / İsmail Güney YILMAZ

Derginin Kasım 2022, 167. sayısını zenginleştiren kalemler ve ürünlerine dair içeriğin bilgi özeti aşağıdadır: 

Ön kapakta;elizi” bulunan şair Muhsine ARDA, kapak içindeki fotoğraflı özgeçmişiyle tanıtılmaktadır. Şair, “AÇLIK” başlıklı şiiriyle okurlara seslenmektedir.

Arka kapakta; Kıbrıslı şair, Yorgos MOLESKIS,  HERAKLİTUS’UN NEHRİ”, “BARIŞ TOPLANTISINDAKİ KÖR KONUŞMACI” ve “YILDIZLAR” adlı eserleri ile okurlarla buluşturulmaktadır. Türkçesi, Neşe YAŞIN’e ait…

Arka kapak içinde, 2000, İstanbul doğumlu genç şair, Onur BELLİ, fotoğraflı özgeçmiş ve “GÖLGELENEN SÖZLER” ile “KURMALI İNSAN ”, başlıklı şiiriyle tanıtılmaktadır. Genç şairin eserleri, eliz edebiyat dergisinde daha önce de yayımlanmıştır. 

Hilmi HAŞAL; “Geldik Buraya - 23” başlığı altında, okuma / deneme seyrüseferini sürdürüyor... Bu sayıda, günümüzün tanınmış şairlerinden Neşe YAŞIN’a ait Kar Uykusu kitabını okuma sonucunu değerlendirmektedir. Modern birey için, hayat yolunda uğranılan kaçınılmaz kavşak noktası, “aşk” olayının gerilimi ve duygusal karmaşası etkin dizelerde… Şairin yoğun biçimde dile getirdiği izlek yansıması incelenmiş yazıda, şiirler üzerinden…  Şiir çevirileriyle de tanınan Neşe Yaşın’ın, evrensel öğeleri şiirine katmakla emeği ve erdemi, barışı ve hümanizmi, aşk imgesiyle buluşturduğunu vurgulamış Hilmi Haşal.

Samim SADIK / Halûk CENGİZ; “Edebiyat Günlüğü – 167 ile tarih sayfalarında, gün-gün yazı yolculuklarını anlatmayı sürdürüyor. Zamanın, 1881’deki nabzını tutarken, not edilmişler günlüğünü aynı ilgi yatağında akıtmaktadır…  Hayat devam ediyor, diyerek!

Canan GÜRTUNCA SANLI; Sait FAİK ABASIYANIK’IN ÖYKÜLERİNDE ŞİİR DİLİ” başlıklı yazısıyla, derginin 167. sayısına katkıda bulunmuş...

Yunus YAŞAR; “ANILAR GALERİSİ – RADİ FİŞ İLE NÂZIM HİKMET” başlıklı anı, deneme eksenli yazısıyla eşlik etmiş, eliz edebiyat’ın bu sayısına... İlginç yaşanmışlık kesitleri ile yüzleştirmiş okurları. Dünyaca ünlü Türk Şairi, Nâzım Hikmet’in yaşamının son 12 yılında, arkadaşı ve çevirmeni olarak yoldaşlık etmiş Radi Fiş… Ayrıca şairin bütün şiirlerini sekiz ciltte yayına hazırlamıştır. Nâzım Hikmet’i sevenlere, tarihi tanıklık notu iletmekte Yunus Yaşar…

Gönül TOKAYEVA; “TANRIÇALARIN İZİNİ SÜRERKEN - 4, (İskandinav Mitolojisi)” yazı dizisinde “DEV SOYUNDAN TANRIÇA FRİGG”i anlatmış. Kadının mitolojideki izlerini merak edenler için kısa kesitlerden biri…

Ceyhun ERİM;  “MASABAŞI NOTLARI – 9”, genel başlığı altında yazdığı günlüklerini: Kumla, 7 Temmuz 2022,  “TÜRKİYE’DE EDEBİYAT KANONU VE ŞİİRİ’NE EK”; Kumla, 15 Eylül 2022, “k.İSKENDER’DEN GENÇ ŞAİRE”; Kumla 20 Eylül 2022, “ŞAİRİN KISA HAYAT HİKÂYESİ” ve Kumla, 27 Eylül 2022, “HÜSEYİN PEKER’İN DALGINLIĞI” ara başlıklarıyla sürdürmüş. Edebiyat ortamına yönelik ilginç anılar-gözlemler, dikkat çekecektir!

Hacer DİKDURAN; “KADININ SAADETİ” başlıklı denemesi ile pandemi döneminden anılarda kalan günlük hayatı anlatmış.

Josef KILÇIKSIZ; “BABAM VE AYTEN”, başlıklı öyküsüyle eşlik etmiş derginin Kasım 2022 sayısına...

Nedime KÖŞGEROĞLU; “ÖZGE DİRİK; ŞİİR VE İNTİHAR: KENDİMİ MUTLU HİSSEDİYORUM. ÖLÜME GİDİYORUM” başlıklı deneme-inceleme metninde, 26 yaşında intihar eden yetenekli şair, Özge Dirik’in dramatik seçimini irdeleyip sorgulamış! Önemli bir konuya şair ve tıp uzmanı birisi tarafından düşülmüş şerh diye itinayla okunacaktır!

Ezgi Fatma AÇIKGÖZ;  KUSUR KUSURSUZLUKTA” başlıklı deneme yazısında, insan evladının “kusur” kavramının kıskacında yaşadıklarını sorgulamış. Yazar, kapsamı derin, yelpazesi geniş konulara değinmeyi sürdürmekte; düşünsel ağırlıklı arayış-sorgulayış dizisiyle.

Heybet AKDOĞAN; “HER ŞEYİN KARE KARE YAZILDIĞI SENARYO” başlıklı deneme yazısı ile katkıda bulunmuş dergiye. Modern zamanın, ileri teknoloji ve iletişim hızı dolayısıyla insanlığa yaşattığı bunalımı mercek altın almış. Felaketler silsilesinin kaynağı, insanın kendinden (insanlıktan/ insancıllıktan) kopup uzaklaşması kapsamında sorgulanmaktadır satırlarında…

eliz edebiyat’ın Kasım 2022, 167. sayısının (yukarıda anılanlar dışında) diğer şiirleri ise aşağıdaki imzalara ait: Gülçin Yağmur AKBULUT / Cansu AYDIN / Mücahit AYGÖREN / Tahir Musa CEYLAN / Turgay ÇİTÇİ / Filiz KALKIŞIM ÇOLAK / Hacer DİKDURAN / Mustafa Tuğrul EDİS / Kaan EMİNOĞLU / M. Furkan GÜLNAR / Şenol GÜREL / Hilmi HAŞAL / Önder KAYA / Turgut KIZILDAĞ / Bedriye KORKANKORKMAZ / Hülya KÖKSAL / Mete ÖZYILMAZ / Özlem SAT / Ertan ŞAHİN  / Mehmet TEKTEMUR / Salih SEZEN / Özge SÖNMEZ / Ertan ŞAHİN  / Rıdvan YILDIZ / İsmail Güney YILMAZ

Edebiyatseverlerin merakla ve keyifle okuyup değerlendirecekleri, paylaşacakları varsayılan özgün örnekler, eliz edebiyat dergisinin Kasım 2022, 167. sayısının değerli yüküdür...

Derginin iletişim adresini ve yasal sorumlularını gösteren zorunlu künye, arka kapak içinde yayımlanmaktadır.

Bursa, Mudanya'da çıkmayı sürdüren eliz edebiyat dergisi, her ayki yeni sayısının duyurusunda, merak edenler, abone olmak, edinmek veya desteklemek isteyenler için, ayrıntılı bilgiler vermektedir. Dergi yönetimi, her sayıda aşağıdaki not ile edebiyat kamuoyuna seslenmekte:

eliz edebiyat dergisi, ticari bir yayın değildir! Toplu Dağıtımı Yapılmaz!

Bayilerde, AVM’lerde, Kitapçılarda satışı yoktur...

Abonelerin, edebiyatseverlerin, yönetimin katkıları ile yayınını sürdürmektedir.

Dergiye ulaşmak, edinmek, destek sağlamak için en kolay ve doğru yol, abone olmaktır. Okuyarak, yazarak ve duyurup tanıtarak, yolculuğumuza eşlik edebilirsiniz!

İlginiz, desteğiniz önemlidir!

Şimdiden teşekkür ederiz!

ABONE OLMAK, EDİNMEK VEYA KATKIDA BULUNMAK İÇİN:

PTT şubeleri veya PTT matiklerden:

Hilmi Haşal - Posta Çeki Hesap No. 00 58 48 93

PTTbank İBAN: TR73 0080 7008 8130 0584  8930 01

veya

Vakıflar Bankası

Hilmi Haşal - İBAN: TR25 0001 5001 5800 2355 3231 31

Hesabına, destek, abone / katkı bedelini yatırabilirsiniz...

Yıllık abone ederi (12 sayı):

Yurtiçi: 250.00  (İki Yüz Elli) TL.

Yurtdışı: 50.00 (Elli) EURO

Tek sayı istekler: 30.00 TL karşılığı (taahhütlü posta veya kargo ile gönderilir)

 

Ayrıca; ayrıntılı yeni sayı bilgilerinin tekrarı:

www.elizedebiyat.blogspot.com 

www.facebook.com/hilmi.hasal

https://www.wattpad.com/myworks/274232549-eliz-edebiyat-mudanya-bursa  

adresindeki “Duyuru - 167 metninin son bölümündedir.

 

YAYIN KURULU ADINA

Hilmi HAŞAL

eliz edebiyat - sayı: 167


 

11 Ekim 2022

eliz edebiyat DERGİSİ’nin 166. SAYISI ÇIKTI!

 

2022 EKİM SAYISI İLE eliz edebiyat  DERGİSİ, 14. YILININ 10. AYINA GİRDİ!

eliz edebiyat DERGİSİ’nin 166. SAYISI ÇIKTI!

Ekim 2022, 166. sayısı ile edebiyatseverlere seslenen eliz edebiyat dergisi, şiir-öykü-deneme, günlük ve çeviri türlerinde yeni ürünler sunmayı sürdürüyor. Başlangıçtan itibaren, yeni imzaları, yeni şiirleri, öyküleri, denemeleri ve çevirileri okurla buluşturmayı ilke edinmiştir çünkü... O bağlamda, eliz edebiyat dergisi, Ekim 2022, 166. sayısı ile yine dopdolu ve yine özgündür, gelecekçidir…

Şimdiden sonraya, estetik (incelikli) izler ekmeli diyerek, toplumsal, ekonomik zorluklara direnen eliz edebiyat dergisi, yayın yolculuğunu kararlılıkla sürdürmektedir... Tüm “suskunluk suikastlarına”, yok sayılmalara benzer olumsuzluklara ve karamsarlıklara rağmen, direnmeyi hayat ilkesi saymaktadır. İçeriğindeki ürünlerle birlikte, sağlık, huzur ve umut dilekleri taşıyan yeni sayısı, edebiyat çevrelerinin, okurların ilgisini beklemektedir. Temel davet; “Okumak iyi gelir!” savsözünü unutmadan, hayatın güzelliklerini paylaşmanın, umudu çoğaltmanın, sanatla anlama bürüneceğini not etmektedir. Her soruna karşı(n) sanatla ama öncelikle ilerici / aydınlanmacı sanatla savunma yapılacağını vurgulamaktadır.

Her edebiyat sanat yayını, aboneleri ve okurları, şairleri ve yazarları ile var olur... Dünyanın gözünde, yaşam uğruna dayanışma, paylaşma ve direnme belgesi, gönüllü dergilerdir. Bu anlayış ve sorumlulukla yeni sayılara doğru ilerlemektedir eliz edebiyat… Bugün, edebiyatseverlerin ilgi ve desteği sayesinde 166.’e ulaştı... Her ayın ilk haftasında çıkan dergi, 14. Yılında da, yazardan okura elçilik görevini sürdürmektedir. 

Ekim 2022, 166. sayı için emek ve ürün vermiş imzalar şunlardır (alfabetik soyadı sırasıyla):

Ezgi Fatma AÇIKGÖZ / Şaban AKBABA / Elif AKPINAR / Mustafa BIYIKLI / Leyla ÇAĞLI /

Ünsal ÇANKAYA / Bircan ÇELİK / Sertaç ÇIRALI / Nuri DEMİRCİ / Esra DÖKMEN / Fatih ERDEM / Ceyhun ERİM / Yusuf  FERHAT / Mehmet GÖKSU / Ahmet GÜNBAŞ / Uluay KOÇAK GÜVENER / Volkan HACIOĞLU / Hilmi HAŞAL / Zeki KARAASLAN / Ayfer KARAKAŞ / Neşe KARAKOYUN / Josef KILÇIKSIZ / Mehmet Sadık KIRIMLI / Berat KORKMAZ / Nedime KÖŞGEROĞLU / Ferziye KÜÇÜK / Jochen MENZEL / Gülseren SUZAN / Maria MIRAGLIA / Baki YİĞİT / Cevat OK / Hamit ORAL / Hüseyin PEKER /

Samim SADIK / Halûk CENGİZ / Esra ÜNAL SAĞLIK / Kusey TANGÜLER / Gönül TOKAYEVA / Aslıhan TÜYLÜOĞLU / Hakan UNUTMAZ / Can ÜLGEN / Aydan YALÇIN

Derginin Ekim 2022, 166. sayısını zenginleştiren kalemler ve ürünlerine dair içeriğin bilgi özeti aşağıdadır:

Ön kapakta;elizi” bulunan şair Hakan UNUTMAZ, kapak içindeki fotoğraflı özgeçmiş ile tanıtılmaktadır. Şair, “ŞEY DÖNGÜSÜ” başlıklı şiiriyle okura seslenmekte...

Arka kapakta; İtalyalı şair, Maria MIRAGLIA, fotoğraflı biyografisi ile tanıtılmaktadır. Eliz 166. sayısında, şairin; “TUT ELİMİ”, “O AŞK”, “UMURSAMAZ”, “BEN KİMİM” ve “YENİDEN”, adlı eserleri okurlarla buluşturulmaktadır. Türkçesi, Baki YİĞİT’e ait…

Arka kapak içinde, 2000, İstanbul doğumlu genç şair, Can ÜLGEN, fotoğraflı özgeçmiş ve “YAĞMURSUZ ÇİÇEK” ve “TAKVİM”, başlıklı şiiriyle tanıtılmaktadır. Can ÜLGEN’in eserleri, eliz edebiyat dergisinde daha önce de yayımlanmıştır.

Hilmi HAŞAL; “Geldik Buraya - 22” başlığı altında, okuma/ deneme seyrüseferini sürdürüyor... Bu sayıda, güncel gerçeklik bağlamında kenti, kentliliği odağa alan şair-yazar Bülent Elitok’un yapıtlarına değinmektedir. Göç gerilimini ve metropol kaosunu, izleğin, yani içeriğin / özün omurgası kılmış... Şairin yalın ve toplumsal amaç (misyon) yüklü söylemine dikkat çekmiş.

Samim SADIK / Halûk CENGİZ; “Edebiyat Günlüğü – 166” ile tarih sayfalarında, gün-gün yazı yolculuklarını anlatmayı sürdürüyor. Zamanın, 1881’deki nabzını tutarken, not edilmişler  günlüğü aynı ilgi yatağında akmaktadır…  Hayat devam ediyor, diyerek!

Elif AKPINAR; VAROLUŞSAL BAĞLAMDA KUŞA GİYDİRSEM GÖVDEMİ KİTABI ÜZERİNE BİR DENEME” başlıklı yazısıyla, derginin 166. sayısına katkıda bulunmuş... Yazar, deneme-inceleme ve eleştirel saptama metninde, Süreyya Ş. Aydınhan’ın aynı adlı şiir kitabını çalışma odağına almış; yazı-yorum uğraşısının aracı, belgesi kılmış.  

Hüseyin PEKER; “KÜÇÜK İSKENDER'İN SON GÜNLERİNE TANIKLIK EDEN BİR ROMAN” başlıklı deneme-tanıtma yazısında, Nurgül Ulu’nun Albatros'un Uçuşu adlı romanını değerlendirmiş... Yazarın, Edisyon yayıncılık tarafından, Temmuz 2022 de basılan romanı, Türk şiirinin önemli isimlerinden küçük İskender’i konu edinmiş. Roman kurgusuna dayalı tarihsel, toplumsal ayrıntılardan bahsetmiş. Şairin yaşamından kaynaklanan bilgilere dikkat çekilmiş, dönemsel değerini okura aktarmış Hüseyin Peker...

Josef KILÇIKSIZ; “YARIN ASLA ÖLMEZ: UMUT NOSYONUNA İKİ FARKLI YAKLAŞIM”; başlıklı deneme yazısıyla eşlik etmiş derginin Ekim 2022 sayısına...

Gönül TOKAYEVA; “TANRIÇALARIN İZİNİ SÜRERKEN - 3, (Yunan Mitolojisinden)” yazı dizisinde “ZEUS'UN SİNDİRDİĞİ TANRIÇA METİS”i anlatmış.

Ceyhun ERİM;  MASABAŞI NOTLARI – 8, genel başlığı altında sürdürdüğü günlük yazılarını, Kumla, 7 Temmuz 2022,  “TÜRKİYE’DE EDEBİYAT KANONU VE ŞİİR”  ile Kumla, 2 Ağustos 2022 “BİR ÖLÜMÜN HATIRLATTIKLARI” ara başlıklarıyla sürdürmüş. Güncel yönü ağır basan metnin ilgiyle okunacağı varsayılmaktadır.

Ahmet GÜNBAŞ; ŞİİRDEN ŞİİRE: LXXIV yazı dizisinin bu bölümünde: Sedat Kısa’nın, YARALAR İYILEŞEREK ÖLÜR; Seval Esaslı’nın, ADLARSIZ; Dilek Özkan’ın, EFLATUN CUMARTESİ, adını taşıyan kitaplarını okuma penceresine almış. İnceleyip yorumlamış, şiir yapılarından kesitler çıkarmış. Şiir üzerine övgüye değer yazılar kaleme alan Ahmet Günbaş’ın ilgi çemberine girmiş kitaplara dikkati hak eder!

Ezgi Fatma AÇIKGÖZ;  GÜN DOĞUMU ÇAĞRIŞIMLARI” başlıklı deneme yazısında, doğa-insan ilişkisini ve yaşantıya yansımaları, kısa öykücüklerle örneklenmiş. Okuru duygulandırıp düşündürecek doğa, nesne, hareket eksenli anlam arayışı işlenmiş denebilir yazının satırlarında… Son yıllarda, yoğunlaştığı deneme-inceleme-sorgulama metinleri ile kalemini yormakta Ezgi Fatma Açıkgöz. Okurun ilgisini çekecektir, ustaca anlatılmış doğa-insan bağları / bağımlılıkları… Kapsamı derin, yelpazesi geniş konulara değinilmiş.

Jochen MENZEL; “KAYAYI DELEMEYEN İNCİR (DİE FEİGE, DİE DEN FELSEN NİCHT DURCHBRECHEN KANN) KAYAYI DELEMEYEN İNCİR, KİMSİN SEN?” başlıklı anı-deneme yazısı, şiir severlerin ilgisini çekecektir.  Almanyalı bir konuk, “Kayayı Delen İncir” kitabına göndermede bulunmuş duvar yazısı önünde depreşen duygularını anlatmaktadır. Ankara’daki konukluğunu “Hazırlandım Diyelim” başlıklı şiirde geçen dizelere yer veren anlatıcı, Turgut Uyar hayranıdır. Metnin Türkçesi: Gülseren SUZAN’a ait… Merak uyandıran farklı bir çalışma; Turgut Uyar’ı ve şiiri seven herkes okumalı…

eliz edebiyat’ın Ekim 2022, 166. sayısının (yukarıda anılanlar dışında) diğer şiirleri ise aşağıdaki imzalara ait: Şaban AKBABA / Mustafa BIYIKLI / Leyla ÇAĞLI / Ünsal ÇANKAYA / Bircan ÇELİK / Sertaç ÇIRALI / Nuri DEMİRCİ / Esra DÖKMEN / Fatih ERDEM / Yusuf  FERHAT / Mehmet GÖKSU / Ahmet GÜNBAŞ / Uluay KOÇAK GÜVENER / Volkan HACIOĞLU / Zeki KARAASLAN / Ayfer KARAKAŞ / Neşe KARAKOYUN / Mehmet Sadık KIRIMLI / Berat KORKMAZ / Nedime KÖŞGEROĞLU / Ferziye KÜÇÜK / Cevat OK / Hamit ORAL / Esra ÜNAL SAĞLIK / Kusey TANGÜLER / Aslıhan TÜYLÜOĞLU / Aydan YALÇIN

Edebiyatseverlerin merakla ve keyifle okuyup değerlendirecekleri, paylaşacakları varsayılan özgün örnekler, eliz edebiyat dergisinin Ekim 2022, 166. sayısının değerli yüküdür...

Derginin iletişim adresini ve yasal sorumlularını gösteren zorunlu künye, arka kapak içinde yayımlanmaktadır.

 

Bursa, Mudanya'da çıkmayı sürdüren eliz edebiyat dergisi, her ayki yeni sayısının duyurusunda, merak edenler, abone olmak, edinmek veya desteklemek isteyenler için, ayrıntılı bilgiler vermektedir. Dergi yönetimi, her sayıda aşağıdaki not ile edebiyat kamuoyuna seslenmekte:

eliz edebiyat dergisi, ticari bir yayın değildir! Toplu Dağıtımı Yapılmaz! Bayilerde, AVM’lerde, Kitapçılarda satışı yoktur. Abonelerin, edebiyatseverlerin katkısı, yönetimin kişisel çabaları ile yayınını sürdürmektedir. Dergiye ulaşmak, edinmek, destek sağlamak için en kolay ve doğru yol, abone olmaktır. Okuyarak, yazarak ve duyurup tanıtarak, yolculuğumuza eşlik edebilirsiniz! İlginiz, desteğiniz önemlidir! Şimdiden teşekkür ederiz!

ABONE OLMAK, EDİNMEK VEYA KATKIDA BULUNMAK İÇİN:

PTT şubeleri veya PTT matiklerden:

Hilmi Haşal - Posta Çeki Hesap No. 00 58 48 93

PTTbank İBAN: TR73 0080 7008 8130 0584  8930 01

veya

Vakıflar Bankası

Hilmi Haşal - İBAN: TR25 0001 5001 5800 2355 3231 31

Hesabına, destek, abone / katkı bedelini yatırabilirsiniz...

Yıllık abone ederi (12 sayı):

Yurtiçi: 250.00  (İki Yüz Elli) TL.

Yurtdışı: 50.00 (Elli) EURO

Tek sayı istekler: 30.00 TL karşılığı (taahhütlü posta veya kargo ile gönderilir)

 

Ayrıca; ayrıntılı yeni sayı bilgilerinin tekrarı:

www.elizedebiyat.blogspot.com 

www.facebook.com/hilmi.hasal

https://www.wattpad.com/myworks/274232549-eliz-edebiyat-mudanya-bursa  

adresindeki “Duyuru - 166 metninin son bölümündedir.

 

YAYIN KURULU ADINA

Hilmi HAŞAL

4 Ekim 2022

DUYURU – 166

 

 DUYURU – 166

eliz edebiyat dergisinin Ekim 2022, 166. sayısı çıktı.

14. yılında, 10.  kez merhaba diyen, eliz edebiyat dergisi,

Dünyaya ve ülkemize, sağlıklı, huzurlu ve umutlu günler dilemektedir.

Sevgili şairler, yazarlar, okurlar!

Yıllardır, edebiyat uğruna emek, zaman ve imkân değerlendiren

eliz edebiyat dergisi, abonelerin, okurların desteğiyle yolculuğunu sürdürmektedir.

İlginiz, katkılarınız ve dayanışma gayretleriniz önemlidir.

Derginin 166. sayısı, abonelerin ve talep edenlerin adresine gönderilecektir.

İyi okumalar!

NOT:

eliz edebiyat Ekim 2022, 166. sayısı kapak ve künye görseli ektedir.

Katkıda bulunan imzaların alfabetik soyadı sıralaması

her sayıda olduğu gibi ön kapaktadır.

Yasal künye bilgileri ve iletişim adresleri arka kapak içinde beyan edilmiştir. 

Sevgiyle, saygıyla duyururuz...

 

eliz edebiyat dergisi

yayın kurulu adına

hilmi haşal

 

2022 Yılı İçin Ek NOT:

eliz edebiyat dergisi, ticari bir yayın değildir!

Toplu Dağıtımı Yapılmaz! Bayilerde, AVM’lerde, Kitapçılarda satışı yoktur.

Abonelerin katkısı, yönetimin ve gönüllü destekçilerin çabaları ile yayınını sürdürmektedir.

Dergiye ulaşmak, edinmek, destek olmak için en kolay ve doğru yol, abone olmaktır.

 

Okuyarak, yazarak ve duyurup tanıtarak yolculuğumuza eşlik edebilirsiniz!

İlginiz, desteğiniz önemlidir! Şimdiden teşekkür ederiz.

 

ABONE OLMAK VEYA EDİNMEK İÇİN:

PTT şubeleri veya PTT matiklerden:

Hilmi Haşal - Posta Çeki Hesap No. 00 58 48 93

PTTbank İBAN: TR73 0080 7008 8130 0584  8930 01

veya

Vakıflar Bankası

Hilmi Haşal - İBAN: TR25 0001 5001 5800 2355 3231 31

Hesabına, abone / katkı bedelini yatırıp destek olabilirsiniz...

Yıllık abone ederi (12 sayı):

Yurtiçi: 250.00  (İki Yüz Elli) TL.

Yurtdışı: 50.00 (Elli) EURO

Tek sayı istekler: 30.00 TL karşılığı (taahhütlü posta veya PTT kargo dahil) gönderilir.

eliz edebiyat - sayı: 166


 

25 Ağustos 2022

DUYURU – 165

 

DUYURU – 165

 

eliz edebiyat dergisinin Eylül 2022, 165. sayısı çıktı.

14. yılında, 9.  kez merhaba diyen, eliz edebiyat dergisi,

Dünyaya ve ülkemize, sağlıklı, huzurlu ve umutlu günler dilemektedir.

Sevgili şairler, yazarlar, okurlar!

Yıllardır, edebiyat uğruna emek, zaman ve imkân değerlendiren

eliz edebiyat dergisi, abonelerin, okurların desteğiyle yolculuğunu sürdürmektedir.

İlginiz, katkılarınız ve dayanışma gayretleriniz önemlidir.

 

Derginin 165. sayısı, abonelerin ve talep edenlerin adresine gönderilecektir.

 

İyi okumalar!

 

NOT:

eliz edebiyat Eylül 2022, 165. sayısı kapak ve künye görseli ektedir.

Katkıda bulunan imzaların alfabetik soyadı sıralaması

her sayıda olduğu gibi ön kapaktadır.

 

Yasal künye bilgileri ve iletişim adresleri arka kapak içinde beyan edilmiştir.

 

Sevgiyle, saygıyla duyururuz...

 

eliz edebiyat dergisi

yayın kurulu adına

hilmi haşal

 

2022 Yılı İçin Ek NOT:

eliz edebiyat dergisi, ticari bir yayın değildir!

Toplu Dağıtımı Yapılmaz! Bayilerde, AVM’lerde, Kitapçılarda satışı yoktur.

Abonelerin katkısı, yönetimin ve gönüllü destekçilerin çabaları ile yayınını sürdürmektedir.

Dergiye ulaşmak, edinmek, destek olmak için en kolay ve doğru yol, abone olmaktır.

 

Okuyarak, yazarak ve duyurup tanıtarak yolculuğumuza eşlik edebilirsiniz!

İlginiz, desteğiniz önemlidir! Şimdiden teşekkür ederiz.

 

ABONE OLMAK VEYA EDİNMEK İÇİN:

PTT şubeleri veya PTT matiklerden:

Hilmi Haşal - Posta Çeki Hesap No. 00 58 48 93

PTTbank İBAN: TR73 0080 7008 8130 0584  8930 01

veya

Vakıflar Bankası

Hilmi Haşal - İBAN: TR25 0001 5001 5800 2355 3231 31

Hesabına, abone / katkı bedelini yatırıp destek olabilirsiniz...

Yıllık abone ederi (12 sayı):

Yurtiçi: 250.00  (İki Yüz Elli) TL.

Yurtdışı: 50.00 (Elli) EURO

Tek sayı istekler: 30.00 TL karşılığı (taahhütlü posta veya PTT kargo dahil) gönderilir.