5 Mayıs 2021

 eliz edebiyat DERGİSİ’nin 149. SAYISI ÇIKTI










Mayıs 2021, 149. sayısı ile bu yıl beşinci kez edebiyat ortamına seslenen eliz edebiyat dergisi, şiir-öykü-deneme, günlük, çeviri türlerindeki yeni ürünlerle okurlarını selamlamaktadır.

 eliz edebiyat dergisi, Mayıs 2021, 149. sayısı ile yine dopdolu…

Günümüzün pandemi, yasaklı, kapanma yani #evdekal! koşullarına rağmen, eliz edebiyat dergisi yolculuğunu sürdürüyor. İçeriğiyle birlikte, sağlık, huzur ve umut dilekleri taşıyan yeni sayı, izler çevrelerin, okurların ilgisine sunulmuştur… 

Abone ve okurları, şair ve yazarları için, yaşam uğruna dayanışma ve direnme dolu sayılarla ilerleyen eliz edebiyat, aylık çıkan ve 13. Yılında da yazardan okura elçilik görevi yapan bir yayınıdır. 

Bu sayı için emek ve ürün vermiş imzalar (alfabetik soyadı sırasıyla): Elif AKPINAR

Osman AKYOL / Ahmet AVCI / Şükrü BİLGİÇ / Hasan ÇAPİK / Fikret ÇELİK / Yener ÇETİN / Sertaç ÇIRALI / Nuri DEMİRCİ / Mustafa DEMİRCİOĞLU / Nuray DEMİRCİOĞLU / Ömer DOĞAN / Aynur DURSUN / Bülent ELİTOK / Duran ER / Ceyhun ERİM / Senem GÖKEL /

Mehmet GÖKSU / Hilmi HAŞAL / Arife KALENDER / Erkan KARA / Aysel KARAATLI / Mehmet Sadık KIRMLI / André LAUDE / Aytekin KARAÇOBAN / Yunus Emre ÖKSÜZ / Ahmet ÖZDEMİR / Serkan ÖZER / Samim Sadık / Halûk CENGİZ / Günova SEPİN / Tahsin ŞİMŞEK / Özgür SÜREK / Kusey TANGÜLER / Gönül TOKAYEVA / Halime YILDIZ  

Derginin Mayıs 2021, 149. sayısını zenginleştirmiş kalemler ve ürünlerine dair bilgi aşağıda özetlenmiştir:

Ön kapakta “elizi” bulunan şair Arife KALENDER, “Kendime Bıçak” şiiriyle okurlara, İstanbul’dan merhaba demektedir.

Arka Kapak içinde, İstanbul doğumlu, Bayburt kökenli genç şair, Yunus Emre ÖKSÜZ;  fotoğraflı özgeçmiş ve “Avuçlarıma Bir Günah” ve “Göğe Kurulu Durakları Vurdular” başlıklı şiirleriyle tanıtılmaktadır. Şiirleri eliz edebiyat dergisinde ilk kez yayımlanmaktadır.

Arka kapakta, Fransız şair, Andrê LAUDE’ye ait "Yürekaldatana", “Kopar Beni Yavaşça” ve “Söylenemez” adlı şiirleri, Aytekin KARAÇOBAN çevirisiyle tanıtılmaktadır.

Hilmi Haşal; “Geldik Buraya-5” başlığı altında okuma/ deneme seyrüseferini sürdürüyor. Pandemi koşulları ve “Güncel Gerçekçilik” bağlamında, Hatice Tarkan Doğanay’ın Siyah Ceketli Kadınlar kitabına değiniyor.

Nuri Demirci; “O Ev ve O” başlıklı uzun şiirinin ikinci bölümüyle 149. sayıya katılmış

Elif AKPINAR; “Gereği Düşünüldü” başlıklı öyküsüyle ilk kez okuruna sesleniyor!

Samim Sadık / Halûk Cengiz; Edebiyat Günlüğü-149 ile tarihteki gün-gün yazı yolculuklarını anlatmayı sürdürüyor. Zaman 1881’de akarken not edilmişler günlüğü aynı ilginç yatakta akmakta…

Ceyhun ERİM; “Ahmet Haşim, Poetikası ve Modernizm” ile deneme-inceleme kıvamında şairin yaşamına ve yazdıklarına değinmektedir.

Gönül TOKAYEVA; “Solgun Şükûfem” başlıklı kısa denemede, Meşrutiyet dönemi kadın şairlerinden Makbule Leman (Fatma Makbule) ile ilgili bilgiler aktarmakta… “Solgun Şükûfem” şiirini örnek olarak paylaşmakta, yorumuyla değerlendirmektedir.

Şükrü BİLGİÇ; “Çıtla(t)malar-17” üst başlığıyla süren yazı dizinde “Aristo Gözünü Seveyim”  kısa denemesiyle düşünme eylemine devam etmektedir.

Bu sayıda şiirleriyle yer alan diğer şairler de özgün yapıtlarından ilgiyle okunabilir. Şiir severlerin merakla ve keyifle değerlendirecekleri/ eleştirecekleri tahmin edilmektedir.

149. sayının şiirleri (alfabetik soyadı sırasına göre) şu isimlere ait:

Ahmet AVCI / Hasan ÇAPİK / Fikret ÇELİK / Yener ÇETİN / Sertaç ÇIRALI / Mustafa DEMİRCİOĞLU / Nuray DEMİRCİOĞLU / Ömer DOĞAN / Aynur DURSUN / Bülent ELİTOK / Duran ER / Senem GÖKEL / Mehmet GÖKSU / Erkan KARA / Aysel KARAATLI /

Mehmet Sadık KIRMLI / Ahmet ÖZDEMİR / Serkan ÖZER / Günova SEPİN / Tahsin ŞİMŞEK / Özgür SÜREK / Kusey TANGÜLER / Halime YILDIZ  

Bursa Mudanya'dan çıkmayı sürdüren eliz edebiyat dergisini merak edenler, abone olmak veya edinmek isteyenler için, iletişim adresi ve yasal künye bilgileri, arka kapak içindedir.

 

YAYIN KURULU ADINA

Hilmi HAŞAL

Hiç yorum yok: